Activiteiten

Er is enorm veel te doen hier in de omgeving. Van supergave MTB-routes tot het bezoeken van alpaca’s.

 

Je kunt er zelf natuurlijk achteraan gaan, maar heb je een uitgebreidere vraag of wil je dat wij het regelen kun je altijd bij onze receptie terecht.

Tips voor toffe uitstapjes

Flamingo’s spotten
Het Zwillbrocker Venn kleurt namelijk weer roze.  Flamingo’s zijn weer terug gekeerd naar dit gebied. Het is prachtig te bewandelen of te fietsen, er loopt hier zelfs een speciale flamingo route. 

 

Alpaca onderonsje
Knuffelen met Alpaca’s is toch wat iedereen wil?

Duck tour
De Franse autootjes zijn niet alleen leuk om te zien, maar ook leuk om in te rijden.  Ga een dag toeren en volg de mooiste routes in de omgeving van de Achterhoek.

 

Water fun, huur een kano
Maak een gezellige dag af met een kanotocht. Verken de wateren van de Achterhoek tijdens een dagje Kanovaren op de berkel.

 

Plons in zuiver bronwater in het natuurbad in Rekken
In dit openluchtzwembad komt er geen chloor aan te pas om het water schoon te houden. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd met behulp van rietplanten op de bodem. Dit natuurbad is omringd door bos, dus heerlijk genieten in de natuur.

 

Koken met Marloes
In de kookstudio van Marloes in Eibergen leer je de kneepjes van het vak en mag je daarna natuurlijk heerlijk genieten van je gekookte gerechten. Gezellig, interessant en natuurlijk ontzettend smaakvol.

 

Bezoek één van de mooiste openluchttheaters van Nederland
Een unieke ligging; 100 meter achter het dorps- centrum van Eibergen. Midden in een mooi wandelpark, De Maat. De activiteiten variëren van Achterhoeks Streekfestival tot theater en popconcerten (o.a. Ilse de Lange, Maan, Blof, André Hazes) Een buitengewone belevenis.

 

Een retro tour per scooter, solex of buggy
100% vermaak, ontdek de mooie buurtschappen van Eibergen per scooter, solex of buddy.

Segway Clinic
Beleef het rijden van de toekomst. De Segway clinic bij het Schwarzwald is een populaire activiteit. Het voertuig maakt bijna geen geluid, waardoor je nog meer kunt genieten van de prachtige bosrijke omgeving.

 

Lock’d escaperoom
Weet jij te ontsnappen uit één van de drie spannende escaperooms?

De leukste pittoreske stadjes om te bezoeken

Bredevoort, wordt ook wel de boekenstad genoemd.
Diepenheim, Staat bekend mooie kastelen, Hazevaten en de in stijl aangelegde tuinen en parken.
Groenlo, live wandelen door de geschiedenis in deze vestingstad.
Lochem, Een mooie stad liggend aan de rivier, de Berkel.
Borculo, Borculo bruist. Het kasteel Borculo (het Hof), waaraan de plaats zijn naam te danken heeft.

Wandelen, fietsen of hardlopen in de mooiste Achterhoekse gebieden

Rondje kasteel Huize Ruurlo en doolhof
Deze wandeling van 6,7 km loopt vanuit Ruurlo richting het kasteel ‘Huize Ruurlo’. Tip: kijk op www.mooi-achterhoek.nl

 

Het lankheet
Er is veel te beleven in dit grote bosrijke gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden, Het ligt tussen Haaksbergen en Eibergen.   Tip: iedere eerste zaterdag van de maand is er een publiekswandeling in het waterpark van het landgoed. Verzamelen om 10.00u op het veldwerkcentrum, Lankheterweg 6 (let op de kosten zijn: €5,- inclusief koffie.

De flamingo route- Zwillbrock Venn
Waar s’ zomers vele flamingo’s en watervogels verblijven.  Je kunt hier een mooie route wandelen van zo’n 7 kilometer. Het gebied ligt net over de grens van Duitsland en is makkelijk te bereiken via Rekken.

 

TIP: Fietsknooppuntennetwerk Achterhoek
De Achterhoek is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Met dit netwerk zijn eindeloos veel fietsroutes te maken door de Achterhoek. Dit netwerk is bijna 1.500 kilometer lang, telt 330 knooppunten en sluit weer aan op het knooppunten systeem van de Veluwe, Salland en Twente.

 

De leemputten
Hier werd vroeger leem afgegraven voor de steenfabrieken in de regio. Nu is het een prachtig stukje natuur waar je een wandeling van 3 kilometer kunt maken.  (Je kunt hier ook waterfietsen door de oude leemgroeven welke nu gevuld zijn met water)

 

Rondje Barchem, Zwiepsche broek
Deze korte wandeling richting Zwiepsche Broek loopt over vele rustige bospaden en zandwegen in de mooie omgeving van het dorpje Barchem. Tijdens deze wandeling moet je regelmating klimmen en dalen, hierdoor is het best een pittige wandeling. Onderweg heb je mooi uitzicht op het dorpje Zwiep. Tip: kijk op www.mooi-achterhoek.nl

×

Hi! Kunnen we je helpen?

Veel van onze vragen zijn te vinden in de FAQ. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten.

    Onze receptie is bereikbaar via de chat van 10:00 – 17:00 uur of telefonisch op 06-57829403. Buiten deze tijden kun je ook een mail sturen naar info@forrestglamp.nl of ons contactformulierinvullen.

× Kunnen we je helpen?